Dobra włoska restauracja – klasyczne menu
Włoskie restauracje to w Polsce najbardziej popularny rodzaj restauracji. Kochamy włoskie jedzenie bo jest smaczne, treściwe i nie jest drogie. Z całą pewnością najczęściej jemy makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską próbują rzadsze potrawy takie jak tortellini, polentę i włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku elementom: czy trattoria stosuje włoskie produkty, czy w karcie można znaleźć też nie tak znane potrawy, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność oraz jedzenie z wielu miejsc Włoch. Prawdziwie włoska restauracja wprowadzi prawdziwie włoski klimat.
Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Wykwintne wina z Włoch
Żadna knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może zaniedbywać trunków. Posiłek bez wyjątku musi zawierać również aperitiff. Odrobina alkoholu to we Włoszech standard. bogata karta win w nowej włoskiej restauracji Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim toskańskie bolgheri, lombardyjskie oltrepo pavese a także cagliari z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę ma być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi mieć szeroki zestaw win.
Regionalna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć indywidualność kuchni włoskiej bez wahania warto poszukać restauracji, która potrafi podać nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film